Schlüter® Termék Ismertető

 1. Schlüter-PROFILOK
 • PADLÓBURKOLAT ÉS LEZÁRÁSOK

Az olyan lezáró profilok, mint az eredeti Schlüter-SCHIENE körülhatárolják a burkolólap kerületét és védik a kerámia vagy terméskő külső peremét a mechanikus erőbehatás okozta sérülésektől. A Schlüter-RENO-profilok lépcsőzetmentes ármenetet teremtenek a szomszédos padlóburkolatok felé. Padlóburkolat lezáró profiljaink tartósan hozzájárulnak a burkolat szépségéhez.

 • SARKOK ÉS LEZÁRÓK

A Schlüter-System záró profiljai a csempéből és természetes kőből készült falburkolatok és lábazatok mechanikusan terhelhető és dekoratív lezárására szolgálnak. A sokféle geometriájú profilok és számos anyag és színkombináció révén a kreativitásnak e profilok alkalmazásával semmi nem áll útjában. A dekoratív DECO-, DESIGNLINE – és QUADEC-FS bordűr-profilokkal kombinálva lehetőséget kínálnak arra, hogy a Schlüter-systems-el egyedi dizájnt alakítsunk ki.

 • LÉPCSŐPROFILOK

A lépcsőfokok szélei erős mechanikai terhelésnek vannak kitéve és balesetveszélyesek. A Schlüter-TREP-profilok csúszásgátló kivitelük és optikai felismerhetőségük révén biztonságosabbak, melyeket akár utólag is fel lehet szerelni. Óvják a lépcsőfokok peremét és ezáltal biztosítják, hogy a lépcsőburkolata ne károsodjon. A Schlüter-TREP profilok ideálisan kombinálhatóak a Schlüter-LIPROTEC fényprofil technikával a lépcsőfokok megvilágítására.

 • DILETÁCIÓS, PEREM ÉS CSATLAKOZÓ FUGÁK

A Schlüter-DILEX sorozat profiljai karbantartásmentes és a funkciónak megfelelő megoldást kínálnak az összes releváns burkolólap dilatációs fugáira. Kínálatunk felöleli a szerkezeti, aljzat, és hidegburkolati dilatációs valamint és csatlakozó profilokat. Az összes profil beépítésére a burkolat kialakítása során kerül sor. DILEX- profiljaink a burkolat későbbi mechanikai vagy vegyi terhelésének megfelelően különböző anyagkivitelben kaphatóak.


 1. Schlüter-DITRA
 • VÍZSZIGETELÉS, FESZÜLTSÉGMENTESÍTÉS, VÍZELVEZETÉS, TEMPERÁLÁS, LÉPÉSZAJ SZIGETELÉS

Schlüter-DITRA termékcsalád különböző közvetlenül burkolható feszültségmentesítő és vízelvezető lemez bevált rendszerek a világ minden táján, több mint 25 éve. Megfelelő burkolható felületet hoznak létre még problémás (pl. repedezett) alapfelületeken is. A Schlüter-DITRA-DRAIN például az első kapillárisán passzív, az alap felületre ragasztott burkolható drain lemez, mely kiszellőztető funkciója miatt gyors száradást ad a ragasztónak, később pedig kiszellőztetést biztosít a nagyformátumú burkolólapok alatt. A Schlüter-DITRA-HEAT-E ezen túlmenően lehetővé teszi, hogy egyedileg meghatározott felületeket gyorsan és gazdaságosan temperáljunk.


 1. Schlüter-KERDI
 • FAL ÉS PADLÓ SZIGETELÉS; VÍZELVEZETÉS

 A Schlüter-KERDI tekercsben kapható burkolható szigetelő lemez csempeburkolatok alá. A praktikus vágási rácsmintának köszönhetően ennek a terméknek különösen könnyű a méretre vágása és beépítése. A Schlüter-KERDI-COLL szigetelő ragasztóval együtt, amit a toldások és csatlakozások ragasztására használnak, komplett szigetelést kaphatunk rendszerenként. A vízelvezetés a Schlüter-KERDI-DRAIN vagy a Schlüter-KERDI-LINE padlóösszefolyó rendszerrel történik, a tusoló padlószintben történő beállítására a moduláris rendszerű Schlüter-KERDI-SHOWER lejtésképző elemek szolgálnak.


 1. Schlüter-TROBA
 • DRÉN MEGOLDÁSOK BALKONOKHOZ ÉS TERASZOKHOZ

A Schlüter-TROBA Program biztonságos és komplex drén megoldásokat ad a balkonokhoz, teraszokhoz, és tetőteraszokhoz. Lehet szó akár ragasztás nélküli burkolatfektetésről, kavics-, vagy zúzottkő ágyra, drén habarcsba, vagy cementes esztrichre fektetésről, ezekhez mindig megfelelő vízelvezetési megoldások állnak rendelkezésre. A Schlüter-TROBA-STELZ bennmaradó zsalukarikák és gyűrűk és a Schlüter-TROBA-LINE kültéri vonal menti drén folyókák beépítésével a felületére jutó vizek vonali vízelvezetésének megoldásaként jó kiegészítik a programot.


 1. Schlüter-RENDSZEREK
 • BALKON ÉS TERASZ VÍZORR PROFILOK ÉS – ERESZCSATORNÁK

A Schlüter-balkonrendszer átfogó termék kínálatot jelent a Schlüter-BARA- profilokkal a burkolatok szegélyeinek lezárására és a Schlüter-BARIN ereszcsatorna elemekkel való, a kerámia és a természetes kő burkolatokról vagy akár a burkolati rétegrendből történő vízelvezetésre. A rendszer a Schlüter-TROBA drén rendszerre, a Schlüter-DITRA 25 közvetlenül burkolható vízszigetelő, feszültségmentesítő- rétegelválasztó lemezre, valamint az innovatív, kapilláris-passzív Schlüter-DITRA-DRAIN többrétegű burkolható drén lemez alkalmazására lett kialakítva.


 1. Schlüter-BEKOTEC
 • ALJZAT ÉS PALÓFŰTÉS-HŰTÉS KIALAKÍTÁSOK

A Schlüter-BEKOTEC rendszer egy különösen gyorsan előállítható, vékonyrétegű, nem felpúposodó és feszültségmentes aljzat kialakítás. A Schlüter-BEKOTEC-THERM padlófűtés rendszer alkotóelemeivel együtt hatékony, alacsony építési magasságú, rövid idő alatt megépíthető gyorsan reagáló és kellemes hőérzetet biztosító kerámia padlófűtés hozható létre.